Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

KURSFÖRESTÅNDARE | ROLAND FORSMAN

Roland är sedan starten 2018 kursföreståndare för Digital Musikproduktion. Han har även arbetat som gitarr-/ ensemblelärare på Ågesta sedan musiklinjens Afroamerikanska gren startades. Vid sidan av undervisningen är han verksam som frilansande gitarrist. Handplockades av Brian May till Queenmusikalen "We Will Rock You" och spelar just nu musikalen ”Så som i himmelen” som går på Oscarsteatern. I övrigt turnerar han regelbundet med Sveriges pop-elit, Måns Zelmerlöw, Chris Kläfford, Darin och Petra Marklund för att nämna några. Har musikerexamen från SYI i Jakobstad.
Kontakt: roland.forsman@agesta.nu


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

LÄRARE TOPLINER | PONTUS KALM

Pontus Kalm är en mångfaciterad, multiplatinum säljande låtskrivare/producent från Linköping. Pontus har alltid varit aktiv på flera marknader med flera topplaceringar så som Billboard 1:a i Japan. 3:e plats på Svensktoppen och över 10 låtar på Sveriges top 50 lista på Spotify Förutom att skriva/producera musik åt andra artister är Pontus 50% utav bandet GAMMAL som han har tillsammans med Peg Parnevik.
GAMMAL har i dagsläget över 50 Miljoner streams på Spotify, varit nominerade till Årets Grupp på P3 guld galan samt haft äran att uppträda på Allsång på skansen. "Jag ser helt sjukt mycket fram emot att få träffa framtidens låtskrivare. Jag är säker på att ni kommer lära mig lika mycket som jag hoppas kunna lära er. Med tanke på att jag samtidigt kommer vara aktiv i musikbranschen kommer vi ha så mycket reella projekt att jobba mot. Det här kommer att bli superkul!"


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

SÅNGCOACH | EMMA NILSDOTTER HJERLING

Emma Nilsdotter Hjerling har jobbat som professionell studio-, kör- och solosångerska i mer än 25 år. Hon har otaliga studiojobb i ryggen, bland annat som körsångerska bakom Britney Spears (Toxic, My Prerogative) och Sophie Ellis Baxter, låtskrivare åt Kylie Minogue (The One) och har körat live bakom de flesta stora svenska artister. I tolv års tid var hon medlem i den världsberömda acapella gruppen The Real Group med världen som arbetsfält. Emma hörs sjunga under våren i det direktsända tv-programmet Let’s Dance där hon är en del av Let’s Dance orkestern.


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

SÅNG | HELENA INSULANDER

Helena Insulander är utbildad vid Kungl. Musikögskolan i Stockholm. Hon frilansar som sångerska, låtskrivare och barpianist med mycket varierande uppdrag. Helena sjunger även i jazzvokalgruppen Vocation för vilka hon även arrangerar. Hon har dessutom producerat gruppens två senaste album. Vocation turnerar regelbundet på jazzklubbar och konserthus både i Sverige och i övriga Europa. Svante Thuresson, Louise Hoffsten, Peter Asplund, Monica Dominique och Lill Lindfors är några av de artister hon har arbetat med. Som pedagog är Helena uppdaterad på modern sångteknik anpassad för pop, jazz, musikal mm. Hon har tidigare varit sånglärare på Rytmus, Viktor Rydbergs gymnasium och Lunnevads folkhögskola.
Kontakt: helena.insulander@agesta.nu


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

KÖRLEDARE | SARA NORDENBERG

Sara är sångerska, sångcoach, producent och låtskrivare. Utbildad vid Södra Latins Musikgymnasium, Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Musikkonservatorium. Vocal Art by Sara är namnet på hennes sångcoachverksamhet som fokuserar på att bygga röster i alla gengrer. Hon har coachat en stor variation av artister inom Sveriges sångelit. Hon har varit med att bygga upp och driva Voice Centre Stockholm och är certifierad Zangger Vocal Art coach och instruktör. Som sångerska är hon flitigt anlitad av Sveriges främsta artister och produktioner som backup vokalist och solist. Sara skriver musik både till sig själv och andra.


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

BAS | TOM BEIMEL

Tom är en väldigt rutinerad och eftertraktad professionell basist med lång erfarenhet av musikbranchen och scenlivet. Han turnerar världen över sedan många år och har haft flera uppskattade och återkommande samarbeten bla med folkkära artister som Carola, Sanna Nielsen, Petra Marklund, Jojje Wadenius, Anders Widmark, Måns Zelmerlöv, Sharon Dyall, Gladys Del Pilar, Alcazar, Jill Johnson, Roger Pontare, Janne Schaffer, Titiyo mfl.

Hans breda stilkänsla och repertoarkännedom har lett honom till jobb i en massa olika sammanhang och genrer. Det kan röra sig om allt från TV, teater, musikaler, festivaler till att vara kapellmästare för diverse olika projekt, företagsevenemang eller egna produktioner som tex de uppskattade "Roots Of Funk" konsertserierna på jazzklubb Fasching i Stockholm.

Vid sidan av sin musikerkarriär är Tom också verksam som filmkompositör samt en uppskattad och omtyckt pedagog framförallt i elbasundervisning och i ensemblespel.
Han var initiativtagare till att starta upp kurserna i elbas (senare musikerlinjen) på Folkuniversitetet 1998. Han har sedan början av 2000 talet varit timlärare i funkensemble på Kungliga Musikhögskolan. Sedan höstterminen 2015 jobbar han som ensemble/baslärare för musikerlinjens bandprojekt på RML, vid fryshuset i Stockholm.

Med en gedigen musiker/pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan bakom sig så har han, i kombination med lång och bred erfarenhet av musikerlivets mångfald en god och fördelaktig förmåga att ge eleverna en kreativ undervisning som inspirerar och är helt "up to date". En skräddarsydd personlig undervisning som efter ett inledande samtal sedan helt anpassas efter elevens behov och mål.


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

PIANO | FILIP EKESTUBBE

Filip Ekestubbe är en mycket flitigt anlitad pianist, kompositör och arrangör inom jazz- och popgenren och har utöver framträdanden i Sverige turnerat i länder som Sydafrika, Holland och Tyskland. År 2007 blev han den första Charlie Norman- stipendiaten och 2008 vann han både pris för Bästa komposition samt i kategorin Bästa Grupp i musiktävlingen Youth Jazz Comets.
Filip har en konstnärlig examen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.


Träffa våra lärare - Musiklinjen Topliner

ENSEMBLELEDNING | MATS HÅLLING

Mats har studerat jazztrumpet vid Fridhems Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö, samt jazzkomposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter examen från KMH, 2006, är Mats fullt sysselsatt som frilansande arrangör och dirigent runt om i hela Skandinavien, och har i den rollen samarbetat med ett stort antal artister och orkestrar. Mats arrangemang finns dokumenterade på ett tjugotal skivinspelningar. Av dessa har två stycken belönats med Orkesterjournalens pris Gyllene skivan och en nominerats till en Grammis för årets bästa Jazzinspelning (2011).