Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

KURSFÖRESTÅNDARE | PERNILLA SPRINGFELDT

Jag arbetar som kursföreståndare och lärare i svenska och samhällskunskap på Allmän kurs. I botten är jag journalist och har under många år arbetat som skribent och informatör för olika ideella organisationer. Med människor och olika länder och kulturer som ett av mina stora intressen har jag framför allt arbetat med frågor som rör global utveckling, fattigdomsbekämpning, fred och försoning. För några år sedan bestämde jag mig för att vidareutbilda mig till folkhögskollärare och arbetar sedan höstterminen 2015 på Ågesta folkhögskola.
Kontakt: pernilla.springfeldt@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

KREAtivt skapande | NINA PÄRNERTEG

Utbildad på Capellagården, Öland
Konstvetenskap o Dynamisk pedagogik på Stockholms Universitet
Folkhögskolans idé o pedagogik, Linköpings universitet
Ateljé i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik
Medlem i keramikgruppen Kaolin, Hornsgatan 50
Har tidigare jobbat på Hagabergs Folkhögskola
Arbetat på Konstlinjen sedan år 2013
Hemsida
Kontakt: nina.parnerteg@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

MATEMATIKLÄRARE | TINA KALLIN

Jag heter Tina Kallin och kommer från Sveriges vackraste plats; Mora. Jag undervisar allmän linje i matematik. Efter några år som förskollärare skolade jag om mig till lärare i matematik för grundskolan och gymnasiet. Min erfarenhet sträcker sig från förskolan till vuxenutbildning. När jag inte undervisar läser jag gärna en bok, umgås med vänner, eller varför inte lösa ett sudoku. Jag är också engagerad i Folkungakyrkan på Södermalm. Kontakt: tina.kallin@agesta.nu
Kontakt: tina.kallin@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

NATURKUNSKAP, DATA/IT | TIBOR HAJNAL

Undervisar i Naturkunskap och Digitalt Medborgarskap (Data/IT). Intresserad av samhällsfrågor och naturvetenskap. Är sedan slutet på 1970-talet engagerad i miljö- energi- och på senare år även klimat-frågor. Gillar att experimentera och tar gärna miljövänlig elcykel till jobbet. Kontakt: tibor.hajnal@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

LÄRARE | ÅSA WENNSTRÖM

Jag arbetar på Allmän kurs som lärare. Mina ämnen är Hälsa, Stresshantering och Kommunikation. Jag vill ge våra deltagare stöd och verktyg för att må bättre och hantera vardagen, för egen del men även i relationen med andra. Jag ser det som en livslång process.
Som pedagog tycker jag att det är viktigt att skapa goda tillstånd för lärande och utveckling. Så är det om man till exempel känner sig trygg, bekräftad och upplever tydlighet. Jag är idrottslärare, hälsopedagog och kommunikolog och har arbetat på skolan 28 år.
Jag trivs väldigt bra med att jobba på folkhögskola och möta alla dessa fantastiska människor.
Kontakt: asa.wennström@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

RELIGIONSKUNSKAP | rasmus ljungberg

Jag heter Rasmus Ljungberg och undervisar i religionskunskap på allmän linje. Jag är kursföreståndare för Bibelskola på distans och skolkaplan (skolpastor). Jag har studerat teologi på Göteborgs universitet och är sedan många år verksam inom Frälsningsarmén.
Kontakt: rasmus.ljungberg@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

SPECIALPEDAGOG & SAMHäLLSKUNSKAP | SARA OTTERDAHL

Jag arbetar som biträdande rektor, lärare, specialpedagog och kursföreståndare. Jag undervisar inom ämnesområdena samhällskunskap, arbetsliv, personlig utveckling och specialpedagogik. Det är en förmån att på nära håll få följa processen där våra deltagare får växa. Som pedagog vill jag bidra med tydlighet, struktur, individanpassning och ett genuint intresse för våra deltagare. Dessa faktorer ser jag som viktiga för att skapa en trygghet som ger deltagare möjlighet till att ta in nya kunskaper och utvecklas. Utöver arbetet som lärare på Asperger Arbetsliv arbetar jag även med andra specialpedagogiska uppdrag på skolan. Jag har tidigare arbetet som gymnasielärare där samhällskunskap och geografi är mina huvudämnen.
Kontakt: sara.otterdahl@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs skapandeprofil

RESURSPEDAGOG | MARIA OLSSON

Jag heter Mia och är assistent och lärare på allmän linje. Jag håller i hälsolektionerna som är obligatoriska för alla som går allmän linje. Som assistent ger jag stöd innan och under lektionerna men arbetar även på internatet en kväll i veckan. Då får alla vara med och bestämma vad vi ska göra: Vi handlar, åker till IKEA, bowlar, kör lazerdome osv. Ibland arbetar jag även i köket. På min fritid tycker jag om att träna, umgås med familjen och resa. Kontakt: maria.olsson@agesta.nu