Internat på Ågesta folkhögskola

Boenderum

För internatboende ingår bl a eget rum eller rum i delad dublett med toalett och dusch.

Boenderum internatet

Boenderum

Varje rum har ett skrivbord med lådor, hylla och stol.

Badrum internatet

Badrum/toalett

Alla boenderum har egen toalett med dusch och handfat.

Matsalen

Matsal

Vår matsal har plats för ca 100 gäster och ligger i Hus C intill sjön Magelungen. Här serveras fika, lunch och middag under skoldagarna.

Gemensamt kök internat

Kök

Internatet har 3 st kök där du kan laga egen frukost och måltider på helger och lov. Köken är utrustade med ugn, mikrougn, diskmaskin, kyl & frys samt husgeråd.

Gemenskap internat

Innegym

Källaren i Hus A består av flera rum utrustade med gymutrustning som deltagare även har möjlighet att använda kostnadsfritt på kvällar och helger.

Övningsrum

Övningsrum

I Hus A finns det flera ensemblerum, övningsrum och studios som deltagare även har möjlighet att använda på kvällar och helger.


Biblioteket

Bibliotek

I biblioteket får du lugn och ro att läsa, studera, surfa, umgås med andra eller bara ta det lugnt.Ågesta friluftsområde

Friluftsområde

Skolan ligger i Ågesta friluftområde och ger dig möjlighet utnyttja omgivningens bad, natur, motionsspår och utegym, och vintertid skridsko- och skidåkning.

Vad ingår?

För boende på internat på Ågesta folkhögskola ingår eget rum med dusch och toalett eller eget rum med delad dusch occh toalett, tillgång till gemensamt kök, lunch måndag till fredag samt middag måndag till torsdag. (Gäller ej under lovveckor och kursuppehåll). Avdrag för lovdagar och studiedagar är inräknat i månadskostnaden för kost och logi. Avgiften för kost och logi i enkelrum är 6100 kr per månad. Avgiften betalas i förskott vid nio tillfällen under läsåret.

  • Måltider måndag till fredag
  • Vegetariskt alternativ till lunch och middag
  • Tillgång till övningsrum på kvällar och helger
  • Tillgång till gym, fotbolls- och beachvolley bollplan
  • Tillgång till 9-håls frisbeegolfbana
  • Tillgång till datorer och bibliotek
  • Tillgång till kanoter, skidor och långfärdsskridskor
  • Möjlighet att utnyttja omgivningens bad, natur, motionsspår och utegym

Riktlinjer för urval internatboende

Ågesta folkhögskolas internat är till för studerande på Ågesta folkhögskola och vi strävar efter en rättvis fördelning och där vi tar hänsyn till linjernas andel. I urvalet görs utifrån lämplighet, behov och fördelning mellan linjerna och kötid. Tilldelning av internatrum inför ett nytt läsår sker efter att antagningen är klar.


Lämplighet

Lämplighet är en grundförutsättning för att få plats på internatboendet. Med lämplighet menas ekonomisk förmåga, förmåga att klara av ett självständigt boende, social förmåga, förmåga att respektera skolans alkohol- och drogfrihetspolicy samt ett respektfullt och tryggt bemötande av medboende. Om deltagaren är lämplig fördelas platserna enligt nedan.


Behov

Om deltagaren är beroende av internatboende för att kunna gå utbildningen, så prioriteras detta jämfört med de som har möjlighet till annat boende.

Fördelning mellan linjerna

Skall man fördela boendet mellan deltagare som är beroende av internatboende så tar man hänsyn till söktryck på linjen eller andra faktorer som till exempel instrument som behövs i en ensemble där det finns få kandidater. Vi strävar även efter en rättvis fördelning mellan linjerna.


Kötid

Allt annat lika så används kötid för att välja vilka som får bo på internatet. Vid terminsstart görs en ny bedömning inför fördelning av internatrum.

Vad säger deltagarna?


"Jag bor på internatet för gemenskapen, för att lära mig ta ansvar och för att kunna få hjälp om det behövs. Jag har fått vänner för livet!"
Camilla på Allmän kurs


"En fördel med att bo på internatet är att jag kan öva när jag vill!"
Adam på Musiklinjen