Digitalt medborgarskap för seniorer

Allt fler myndigheter och företag som post och bank förväntar sig att vi själva med hjälp av IT och datorer kan använda digitala tjänster som tidigare utfördes av kassapersonal.

Hur söker du efter information på internet? Vill du klara av att umgås med vänner och bekanta genom videosamtal och på sociala medier? Hur använder man IT för att använda vardagsnära tjänster? Allt detta går vi igenom i din takt och blandar med gofika!

Kursen Digitalt medborgarskap för seniorer är till för dig som vill bli trygg i att använda datorer, smarta telefoner och surfplattor.


Målsättning

Målet med kursen är att utveckla praktiska och teoretiska kunskaper om hur du använder dator, surfplatta eller smarttelefon för att söka information, utföra vardagsnära tjänster och kommunicera med andra.


Hur är kursen upplagd?

Kursen har 25% studietakt. Din lärare kommer att finnas tillgänglig på mobil och digitalt vid en fast tid varje vecka ifall du behöver stöd mellan lektionerna. Fysiska träffar äger rum tisdagar och torsdagar enligt nedanstående schema:

14:00-14:30 fika i skolans matsal.
14:30-17:00 undervisning.
17:00-18:00 middag i skolans matsal.

Vi tror att det är viktigt att skapa en trygg miljö och att lära känna varandra för att kunna lära sig på bästa sätt. Varje kurstillfälle kommer därför att börja med fika och avslutas med middag i skolans matsal. Vi rekommenderar varmt att du deltar i måltiderna. Middagen är valbar.


Kursinnehåll


• Skolans plattform med olika program - hur de fungerar och hur du använder dem på din dator          

• Vardagsnära tjänster med dator och smarttelefon eller surfplatta

• Söka efter information på internet med Googles sökfunktioner

• Kommunicera genom att skriva i en chatt eller prata i en videokonferens t.ex Zoom eller Meet

• Att använda sociala medier som Facebook och Youtube. 

• Digital säkerhet - Hur du surfar säkert och skyddar du dig från virus och annat oknytt på din dator