2017 har vi sommarkurser i Rakuteknik, Analogt fotografi samt Shibori. Sedan hösten 2016 har vi nya lokaler i naturskön och kreativ miljö på Ågestagården utanför Farsta, vid Magelungens strand. Goda kommunikationer från Farsta Strand. Se resalternativ.

 

RAKU - Avslutad

Rakubränning är en gammal japansk brännteknik. Det är en spännande upplevelse av rök och eld. Det går snabbt och resultatet blir svarta föremål med vackra krackelerade glasyrer. Kursen är uppdelad i två delar, lördag 13 maj tillverkar vi föremål, som skröjbränns på skolan. Sedan bränner vi i rakuugnen 12-14 juni. | Lärare: Nina Pärnerteg, keramiker. Hemsida.


Introduktion till analogt fotografi - Avslutad

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om den analoga processen och mörkrumsarbete. Vi arbetar med analoga kameror och svartvit film och går igenom grunderna i framkallning och kopiering. Förkunskaper: Grundläggande vana att fotografera och att hantera en kamera. Kursdagar 13 maj samt 12-14 juni. | Lärare: Daniel Holmström.


Shibori -Avslutad

I en naturnära miljö vid sjöstranden, provar vi på en japansk färgningsteknik för att göra mönster genom att tyget viks, veckas, trådas och sys. Det färgade tyget omvandlar vi sedan till något spännande alster. | Lärare: Inger Fällström.